0:23

CARPE DIEM

KDQS 17 Juliol.
Foto a la Vall de Núria el 14 de Juliol.


CARPE DIEM


És una locució llatina que literalment significa “collita del dia”, el que vol dir és “aprofita el dia no el malgastis”. Va Ser encunyada pel poeta Romà Horaci (Odes, 11.8): Carpe diem quam minimum credula postero, ‘Aprofita el dia, no confiïs en el demà’ . És un tòpic literari, un tema recurrent en la Literatura universal com una exhortació a no deixar passar el temps que se'ns ha brindat; o bé, per a gaudir dels plaers de la vida deixant a un costat el futur, que és incert. Cobra especial importància en el Barroc, Romanticisme i en el Renaixement. Així mateix se sol traduir erròniament com “aprofita el moment” o “viu el present”.
Per mi, tots els significats tenen validesa.
He viscut molts anys gaudint del que feia però pensant que tenia temps per tot. Sempre esperant més de tot. Sempre pensem que el temps ens portarà algo més valuós, millor. Creiem que hi haurà més temps o més oportunitats.
I que les coses dolentes els hi passa als altres no a nosaltres o als nostres.
I llavors un dia, quan et trobes molt bé, forta, segura de tu mateixa com mai, feliç en tots els sentits, la malaltia et fa una visita. I al principi no t’ho pots creure. Però, et poses a lluitar contra ella. I els amics i la familia son molt importants. Molt, molt importants. De fet descobreixes quí son els teus amics de veritat.
I quan ja has vençut al mal i comences a tornar a la teva vida et marques reptes.
Llavors Carpe Diem comença a ser una máxima a la teva vida.
Jo he decidit que vull pujar a la muntanya més alta de Catalunya, La Pica d’Estats en algún moment del 2009. Per això m’hauré de preparar i ja he començat. He intentat pujar al Puigmal i em vaig quedar a uns 200mts del cim. Però m’he recuperat molt ràpid i crec que en una segona vegada ho aconseguré.
I estic nadant i fent Aquagym per millorar la forma…..
I seguiré cudant-me i ….. Carpe Diem….
Gràcies als amics i a la familia que fan que hi hagin dies fantàstics, que aconsegueixen que puguis sentir la frescor de la muntanya després de la pluja, observar els pins plens d’espores i ensumar l’olor. I que puguis veure tota la vall de Nuria als teus peus i sentir-te de nou amb força.
I després als dos dies, que puguis veure la façana de Cadaqués des de l’aigua, amb la brisa marina batagant a la teva cara. I gaudir d’un bany a les aigues fresques, cristalines i tranquiles. Et quedes amb pau d’esperit i relaxada: sensacional!
De vegades a la vida fa falta esforçar-se i després tot millora però desde fa un temps i espero que per molt més temps: CARPE DIEM!

Video de l'Anna nadant a les aigues de Cadaqués el 17 Juliol 2008 gràcies als amics.


0 comentaris: